tiktok takipçi satın al

Telegram Nedir?

Telegram Nedir?

Online mesajlaşma uygulaması olarak geliştirilen Telegram ilk etapta WhatsApp’a rakip olarak duyuruldu. Ancak zaman içerisinde bu platformun özelliklerini keşfeden kişiler Telegram’ın bambaşka bir dünya olduğunu gördüler. Hem masaüstü hem de mobil uygulaması bulunan Telegram temelde kullanıcılar arasında sesli, görüntülü ve metin görüşmeleri sağlayan bir uygulama olarak karşımıza çıkmakta. Ancak; bu yazı içerisinde sizlere Telegram Nedir? Sorusuna tüm ayrıntıları ile beraber yanıt vermeye çalışacağız.

Telegram Özellikleri

Telegram kanal arama sitesi >> Sosyal Gruplar

2013 yılında kullanıma sunulan Telegram güvenlik ve hız gibi özellikleri ile ön plana çıktı. Kullanımı konusunda herhangi bir kısıtlama olmaması ve aynı zamanda ücretsiz olması WhatsApp alternatifi olmasında büyük yardımcı oldu. İnternet bağlantısı bulunan tüm cihazlara indirilebiliyor olma özelliği de oldukça fazla kişi tarafından beğenildi.

Telegram kullanıcıları aynı zamanda herhangi bir boyut kısıtlaması olmadan her türlü dosyayı birbirlerine gönderebilmekte. E-Posta ile SMS sisteminin birleşimi bir uygulama olan Telegram’ın sayısız özelliği bulunuyor. Telegram Özellikleri hakkında detaylı bir liste oluşturacak olursak;

  • Bilgisayar, akıllı telefonların yanı sıra Telegram’ı tabletlerden de kullanabilirsiniz.
  • Telegram, kullanıcılarına istedikleri her türlü dosya uzantısı üzerinden dosya transferi yapmalarına izin veriyor.
  • Kullanıcılar, tek seferde en fazla 1,5 GB’a varan dosya paylaşabilmekte.
  • Telegram paylaşılan dosya ve verileri kendi bünyesinde yer alan Cloud içerisinde saklar. Bu sayede farklı bir cihazdan hesabınıza girmeniz durumunda tüm içeriklere ulaşabilirsiniz.
  • Güvenlik ve gizlilik oldukça ön plandadır. Gerek grup sohbetleri gerekse bireysel sohbetlerinizdeki mesajları Telegram yetkilileri dahi okuyamaz.
  • Son görülme sistemi Telegram içerisinde de bulunmaktadır. İstediğiniz zaman son görüme zamanını kapatabilirsiniz.
  • İstediğiniz herhangi bir görüşmeyi daha güvenilir hale getirebilirsiniz. Telegram özel görüşmelere ekstre bir ikinci parola koyma hakkını sizlere sunuyor.
  • Telegram içerisinde 200,000 kişinin katılabileceği gruplar oluşturabilirsiniz.
  • Telegram’a kayıt olurken telefon numarası gereklidir. Ancak; diğer kullanıcılar ile görüşme yaparken telefon numaranızı gizleyerek kullanıcı adınız üzerinden görüşme yapabilirsiniz. Bu madde Telegram’ın aslında ne kadar güvenilir bir servis olduğunu bizlere göstermektedir.
  • Telegram kullanan kullanıcıları sesli arayabilirsiniz. Şu an için görüntülü konuşma servisinin bulunmadığını söyleyebiliriz. Ancak; kullanıcılar birbirlerine görüntülü mesajlar gönderebilirler.
  • Sohbet sırasında karşınızdaki kişi eğer ekran görüntüsü alırsa bu durum size Telegram tarafından bildirim şeklinde belirtilmektedir.
  • Telegram içerisinde özel bir mesajlaşma sistemi bulunmaktadır. Örneğin bir kişiye gönderdiğiniz bir mesajı istediğiniz bir zaman diliminde otomatik olarak silinmesini sağlayabilirsiniz.

Telegram Botları Sitemizde paylaşmış olduğumuz faydalı telegram botlarına bakmanızı öneriyoruz.

Telegram Grupları

Telegram Grupları
Telegram Grupları

Sosyal medyaya genel olarak baktığımızda en çok Telegram Kanalları ve En İyi Telegram Grupları araması yapıldığını gördük. Telegram içerisinde bireysel sohbetlerin yanı sıra bir de grup ve kanal sistemi bulunmaktadır. Maksimum 200,000 kişinin katılabileceği kanal ve gruplar her amaca yönelik olabilir. Şu sıralar film ve dizi, haber, spor paylaşımları yapan kanal ve grupların ön plana çıktığını görüyoruz. 500 milyondan fazla kişinin yer aldığı bu platform içerisinde doğal olarak milyonlarca grup ve kanal yer almakta. Bunlar içerisinde hangilerinin en iyisi olduğunu merak ediyorsanız bu konuda oluşturduğumuz listelere göz atabilirsiniz.

Bir diğer merak edilen konu ise Telegram Gruplarına Nasıl Katılırım? Sorusudur. Öncelikle kanal ve gruplar görünümlerini gizli yapmaları durumunda sadece davet linki ile grup ve kanallara katılım sağlayabilirsiniz. En iyi grupları paylaştığımız listede örneğin herkese açık olan bağlantıları sunmaya çalıştık. Buna ek olarak ana sayfa içerisinde her kategoriden birçok grup ve kanalın katılım linki sizlere sunulmuştur.

Telegram İndir

Buraya kadar Telegram ile ilgili birçok bilgi verdiğimizi düşünüyorum. Bir mesajlaşma uygulaması olarak piyasaya sürülen Telegram, birçok bölgede devasa bir sosyal medya ağı olarak kullanılmakta. Oluşturulan kanal ve gruplara katılım gösteren kullanıcılar tüm boş zamanlarını bunlarla geçirmektedir. Son zamanlarda popülerliği artan bu uygulamaya sahip olmak mı istiyorsunuz? Telegram İndir konusunda sizlere lazım olan bağlantıları şu şekilde aşağıya ekliyorum;

Telegram Andorid İndir: TIKLA

Telegram IOS İndir: TIKLA

Telegram Gizlilik Ayarları için hazırlamış olduğumuz rehber içeriğe bakmanızı öneriyoruz. Telegram uygulamasını kullanırken dikkat etmeniz gereken hususlara değindik.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Selin Akyüz diyor

    Telegram uygulamasını yeni keşfettim siteniz sayesinde aradığım telegram grubunu bulabiliyorum. Çok faydalı gruplar ve kanallar mevcut.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.