tiktok takipçi satın al

Telegram Gizlilik Ayarları Nasıl Olmalı?

Telegram gizlilik

Telegram Gizlilik Ayarları Nasıl Olmalı?

Telegram Nedir? Telegram numara gizleme 500 milyonluk kullanıcı sayısı ile son zamanların en popüler mesajlaşma servisi olarak karşımıza çıkıyor. WhatsApp alternatifi olan Telegram numara gizleme özelliği, yükselmesindeki ana etmenlerden birisi, güvenlik diğeri de hızıdır. Güvenliğe oldukça fazla önem veren şirket, kullanıcılarına ekstre önlemler almalarına izin veriyor. Bu yazımız içerisinde sizlere Telegram Gizlilik Ayarları Nasıl Olmalı? Telegram’da telefon numarası görünüyor mu? Hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Yapacağınız birkaç ayar ile beraber Telegram’ı daha güvenilir hale getirebilirsiniz.

Telegram Grupları için mor yazılı bağlantıya tıklayabilirsiniz. Telegram uygulamasında bulunan tüm faydalı kanallar Sosyal Gruplar sitemizde paylaşıldı.

Telegram Numara Gizleme

Telegram’a kayıtlar telefon numarası üzerinden olmaktadır. Ancak; kullanıcılar telefon numaralarını gizleyip sohbetleri sadece kullanıcı adları üzerinden yapabilirler. Profillerinde telefon numaraları görünen kişiler öncelikle Telegram Ayarlar bölüme girmeleri gerekiyor. Burada karşınıza gelen seçenekler içerisinden Gizlilik ve Güvenlik kısmına girmeniz gerekiyor. Numaranızı gizlemek istiyorsanız Gizlilik ve Güvenlik kısmından Telefon Numarası kısmına girip görünürlüğü Hiç Kimse yapmanız durumunda numaranız tamamen gizli hale gelecektir.

Telegram Gruplara Eklenmeyi Kapatma

Telegram kullanan kişiler bazen kendi istekleri dışında gruplara eklendiklerinden şikayet etmekte. Örneğin çekiliş ya da Bitcoin Airdrop gruplarına katıldıktan sonra kullanıcı adınızı alan diğer kullanıcılar sizleri botlarla istedikleri gruba eklemektedir. Tanımadığınız kişiler tarafından gruplara eklenmek istemiyorsanız şu yönergeleri uygulamanız gerekmektedir. Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Gruplar > Kişilerim şeklinde ayarlamanız durumunda sadece rehberinizde kayıtlı olan kişiler sizleri gruplara ekleyebilir.

Telegram Son Görülmeyi Kapatma

WhatsApp’da olduğu gibi Telegram kullanırken de son görülmenizi kapalı hale getirebilirsiniz. Bu sayede diğer kullanıcılar sizin en son zaman girdiğinizi göremeyecek, sizi takip edemeyecektir. Telegram Son Görülme Kapatma işlemi için Ayarlar kısmına girip Gizlilik ve Güvenlik kısmından Son Görülme bölümüne girmeniz gerekiyor. Burada karşınıza gelen seçeneği Hiç Kimse yapmanız durumunda son görülmenizi hiç kimse göremeyecektir.

Telegram Telefon Numarası Değiştirmek

Telefon numarasını değiştiren kişiler, yeni bir Telegram hesabı açmak yerine mevcut kullandığı hesaptan numara değişimi yapmak istiyorlar. Ayarlar bölümüne girdiğinizde telefon numaranızın yazılı olduğu bölümün üstüne tıkladığınızda ayarlar bölümü karşınıza gelecektir. Numarayı Değiştir kısmına tıklayarak mevcut yeni numaranızı hesabınıza ekleyebilirsiniz.

Bir Telegram Kullanıcısını Engellemek

Bir Telegram kullanıcısını herhangi bir nedenden ötürü engellemek istiyor olabilirsiniz. İlk olarak engellemek istediğiniz kişinin profiline girerek profil resminin üstüne tıklayın. Profil resminin üstünde, sağ üst köşede yer alan 3 noktaya tıkladıktan sonra Kullanıcıyı Engelle şeklinde bir seçenek karşınıza çıkacaktır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.